• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Харчування

Постанова від 24.03.2021 №305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку"

Роклад харчування учнів


з 9 год 20 хв по 9 год 40 хв харчуються 1-4 класи - 39 унів;
З 10 год 10 хв по 10 год 30 хв харчуються 5-8 класи - 36 учнів;
з 11 год 15 хв по 11 год 35 хв харчуються діти 9-11 класи - 40 учнів.

ПЕРСПЕКТИВНЕ ЧОТИРЬОХТИЖНЕВЕ МЕНЮ для дiтей 5-11 класiв Гейсиського ЗЗСО

Із 1 січня 2022 року всі заклади загальної середньої освіти мають перейти на оновлене шкільне меню, впровадження якого почалося з 1 вересня 2021 року.

Норма передбачена постановою Кабінету Міністрів від 24 березня 2021 р. № 305 для шкіл, які в 2021 році уклали договори на постачання харчових продуктів або надання послуг з харчування до 31 грудня 2021 року.

“Установити, що до 1 січня 2022 р. в разі наявності укладених до 7 квітня 2021 р. договорів на постачання харчових продуктів або надання послуг з харчування, строк дії яких встановлено до 31 грудня 2021 р., можуть застосовуватись норми харчування, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. №1591 “Про затвердження норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”, - йдеться у постанові.

З 1 вересня 2021 року набули чинності норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджені постановою Кабміну № 305 від 24 березня 2021 року.

Серед іншого, новими нормами обмежена кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження, а також соків. До нових норм не включено ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби, оскільки ці продукти мають високий вміст солі, цукру, а деякі з них — консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить принципам здорового харчування.

Також зменшені норми споживання хліба та картоплі, збільшена кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових. Збільшені норми щодо рослинного та вершкового масла, розширена варіація використання продуктів під час складання меню.

Окрім того, в межах реформи системи шкільного харчування запрацював портал про здорове харчування в школах “ЗнаЇмо”. На порталі розміщено близько 200 текстів про здорове і збалансоване харчування, близько 100 презентацій, анімацій тощо, а також відповіді на запитання.

Сайт також доступний для людей з порушеннями зору та слуху.

Кiлькiсть переглядiв: 402

Коментарi